top of page

Kanada'da Okumak

Güncelleme tarihi: 1 Şub

Kanada son yıllarda göçmenlik üzerine yaptığı yenilikler ile hepimizin bildiği üzere büyük oranda göç alan bir ülke haline geldi. Kanada’nın böyle bir yol izlemesinin birden çok sebebi olsa da en önde geleni yaşlanan iş gücünün yerine geçecek yeni jenerasyona sahip olmamaları diyebiliriz.


Yavaş yavaş emekli olan Baby Boomer’ların yerine geçecek olan yeni neslin buna uygun ve hızlı bir eğitim alması adına kolejler, Kanada’nın iş gücünü yetiştiren bel kemiği haline geldi.


Kanadada Okumak

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Kanada’da okumak sadece eğitime yapılan bir yatırım olmaktan çok daha öteye gidiyor.


Kanada’da okuduğunuz zaman alacağınız eğitim sizi sadece akademik olarak hazırlamakla kalmaz, uygulamalı olarak da gelecekteki kariyerinize hazır bir şekilde mezun olmanızı sağlar.

Kanada’da alacağınız eğitimin yüksek bir kalitede olduğunu daha önceki yazılarımızda da defalarca belirtmiştik. Peki bu eğitimlerin hangi kriterlere göre hazırlandığını biliyor muydunuz?


EduPathways Canada Yurtdışı Eğitim Danışmanlığıo

Kanada’da bulunan kolej ve üniversiteler, (çoğunlukla kolejler) bulundukları bölgenin ihtiyacı olan iş gücünü karşılamak üzerine çalışılırlar. Yani eğer ormancılık üstüne eğitim almak istiyorsanız, Kanada’nın kuzeyinde ormancılık sektörünün yaygın olduğu bölgelerde eğitim almanız gerekiyor. Bu sayede Kanada’da okuyarak gelecekteki mesleğinizi bir nevi garanti altına almış oluyorsunuz.

Kolej mezunlarının %91'i mezun oldukları 6 ay içeresinde iş bulabiliyor.*

Kanadada Çalışmak

Kanada’da bulunan uluslararası şirketler ve Kanada’nın çok uluslu bir ülke olması, gelecekteki kariyerinizi kolayca şekillendirmenizde de etkili olacaktır. Çok uluslu şirketlerde çalışmanın getireceği avantajları, daha sonra başka şirketler hatta ülkelerde de kullanabilir, yeni kariyerinize bir adım önde başlayabilirsiniz.


Kanada’da üniversite ve kolej okumanın getireceği avantajlardan en önemlisi de Kanada’da yaşamak! Kanada hem doğal güzellikle hem de kültürel avantajları ile eğitim aldığınız sırada bulunmaktan fazlasıyla keyif alacağınız bir ülke olarak ön plana çıkıyor. Hangi şehrinde yaşarsanız yaşayın, mutlaka kendi zevkinize göre aktiviteler, sosyal kulüpler ya da doğal güzellikler bulacağınıza eminiz.


*Maclean's Ultimate Guide to Canadian Colleges / 2024 Edition

 

Kanada’da üniversite ya da kolej okumak ile alakalı daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!



21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page