top of page

Kanada'da Öğrenciyken Kariyerinizi Hızlandıracak Adımlar

Güncelleme tarihi: 16 Oca

Günümüzde profesyonel rekabet gün geçtikçe yükselirken özgeçmişinizde sizi ön plana çıkarak detayların önemi de git gide artıyor. Artık herkes kolej ya da üniversite mezunu, herkesin sertifikaları var ve yurtdışında okul okumak eskisi kadar zor olan bir şey değil.


Özellikle Kanada gibi eğitimin üst düzey olduğu bir yerde bu dediğim neredeyse herkes için geçerli. Kanada'da eğitim alan ve Kanada'da iş aramaya başlayan tüm mezunların birinci önceliği, okudukları bölüm ile alakalı güzel bir iş bulmak oluyor.


Okul süresince iş tecrübesi kazanmak, iş piyasasında rekabet edebilmek için mükemmel bir yoldur. Sadece becerileri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda farklı kariyer yollarını keşfetmeye de yardımcı olur. İşte bu yüzden eğitim alırken kariyerinize dair atabileceğiniz bazı adımları sizler için özetledik!

 

Neler yapmalı?


Stajlar, size belirli bir alanda veya sektörde büyük ölçüde tecrübe kazandırır. Maddi olarak bir getirisi olmasa da bu eksikliği tecrübe kazanımı ile kolayca kapatabilir. Size uygun olan staj imkanı için okulunuz ile görüşebilir, online araştırma yapabilir ya da çalışmak istediğiniz şirketlerin web sitelerinde bulunan kariyer sekmelerine göz gezdirebilirsiniz.


Kanada Kariyer

Daha yapılandırılmış bir şey arıyorsanız, co-op programları aradığınız şey olabilir. Staj ile benzer özellikleri vardır, ancak genelde daha uzun bir süre (birkaç ay, hatta bir yıl) gerektirirler. Stajdan en büyük farkı ise çoğunda maaş alabiliyor olmanız.


Gönüllülük, deneyim ve ilişki kurma açısından çok önemlidir. Ücretli staj veya co-op programları bulmakta zorluk çekiyorsanız, bu sizin için harika bir alternatif olabilir. Gönüllülük fırsatlarını sivil toplum kuruluşları veya okulunuz aracılığıyla bulabilirsiniz. Ayrıca gönüllülüğün ücretsiz olarak yapıldığını belirtmeden geçmeyelim…


Part-time işler, okul süresince tecrübe kazanmak için başka bir yoldur. Para kazanıp aynı zamanda transfer edilebilir beceriler geliştirilebilirsiniz. Örneğin müşteri hizmetlerinde çalışmak, mükemmel iletişim becerileri ve diğer işlerde değerli olabilecek başka yetenekler geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Kanadada İş

Kendinize bir portfolyo oluşturmak ve bir yandan da para mı kazanmak istiyorsunuz? Tasarım, programlama, yazılım, sosyal medya yönetimi gibi alanlarda becerisi olan öğrenciler için freelancing harika bir seçenektir. Workhoppers, Upwork, Fiver, Freelancer gibi web siteleri üzerinden profilinizi oluşturup dilediğiniz sektöre giriş yapabilirsiniz.


Deneyim fırsatları ararken, işin sadece iş olduğunu unutmayın. Bu arayışlarınız sırasında şirket ve kuruluşları da hesaba katmalısınız. İşe gireceğiniz yerin çalışanlara karşı olan politikalarını, size sağlayacağı faydaları mutlaka göz önüne bulundurmalısınız. İlgi alanlarınız ve kariyer hedeflerinizle uyumlu bir şey bulmaya çalışın.

Okul süresince iş deneyimi kazanmak, iş piyasasında başarılı olmak için harika bir yoldur. Değerli beceriler kazanmak, farklı kariyer yollarını keşfetmek ve alanınızdaki iletişim ağlarını oluşturmak profesyonel kariyerinize büyük bir katkıda bulunacaktır.


 

Okurken çalışabilme imkanı sunan okulları ve kariyerinizi ön plana çıkarak adımları öğrenmek için bizimle iletişime geçin!



45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Co-op Nedir?

bottom of page