top of page

2022 Yılında Kanada’da en popüler meslekler

Güncelleme tarihi: 4 Nis 2023

İşe alım oranlarında Covid öncesi rakamların üstüne çıkmaya başlayan Kanada, yeni yılda da bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. Listemizde 2022 yılı içinde Kanada’da en çok tercih edilen ve alım oranları yüksek olan meslekleri kısaca özetledik.


 

✒️Key Account Manager

Firmanın kilit müşterilerini hedefleyen, onlara uygun stratejiler hazırlayan ve tüm süreçlerini takip eden kişiler Key Account Manager olarak tanımlanır. Rekabetin yüksek olduğu marketlerde oldukça önem gören ve firmaların kar marjının büyük ölçüde yükselten bir meslek sınıfı olarak bilinir. Bu alanda görev alabilmek için benzer sektörlerde uzun süre çalışmış olmak en büyük beklentilerden biridir. Ayrıca sorumluluğu yüksek olan bu mesleğin gerektirdiği bilgi seviyesi de eş değer seviyede.


📲Developer

Yazılım programlarına hakim, program oluşturup işleyişlerini denetleyen kişiler Developer iş tanımına dahildir. Neredeyse tüm firmalar kendine ait bir yazılım geliştirdiği için günümüzde oldukça önemli bir meslek olarak görülmekte. Bu yüzden Kanada’nın gelişen endüstrisi için olmazsa olmaz. Developer olarak finans, ekonomi, sanayi, ticaret ve hizmet gibi sektörlerde iş bulabilirsiniz.


📝Marketing Manager

Kurumların pazarlama faaliyetlerini, satış hedeflerini ve satın salma süreçlerini takip eden kişiye Marketing Manager denir. Bu kişilerin bulunduğu departmanı yönetmesi, rekabet analizi yaparak rakipleri ölçmesi, firmanın konumunu güçlendirmesi gibi sorumlulukları vardır. Ekip çalışmasına uygun olmak ve birden fazla projeyi yönetebilecek konumda olmak bu işin en büyük gerekliliklerinden biridir.


💻IT Project Manager

Sadece Kanada’da değil dünyanın geri kalanında da son yıllarda en çok yükselişe geçen meslek sınıflarından biri olarak görülen IT Manager işletim sistemlerinin sorunsuz bir şekilde işlemesinden sorumludur. Firmalar içinde geçen bilgilerin korunması, sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışması ayrıca müşterilerin kullandığı sistemlerin güvenliğini sağlamak gibi görevleri vardır. Yüksek bilişim bilgisi gerektiren bu mesleğe hakim olmak adına çok sayıda farklı programı kullanabiliyor olmanız gerek.


⚙️Engineer

“Engineer” yani mühendis olarak bilinen meslek sınıfı özellikle uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği meslek sınıflarından biri. Tasarım, inşaat, sanayi, sağlık ve daha birçok sektörde geçeli olan bu meslek sınıfı için seçenekler oldukça fazla. Karmaşık sistemleri analiz etmek, verimi arttırmak ve bu sistemleri geliştirmek ile sorumlulardır.


 

Kanada’daki kariyerinize dair aklınızdaki bütün sorular için bizimle iletişime geçip daha fazla bilgi edinebilirsiniz!


215 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page