top of page

Dijital Öğrenme Arkadaşları: AI Hocalar

Güncelleme tarihi: 17 Oca

AI programlarının sunduğu yeni inovasyonlar ile doğru orantılı olarak popülariteleri de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hali hazırda bir süredir bu işin içinde olan bazı programları yeri geliyor kendilerine yeni kimlikler oluşturuyor, yeri geliyor başka programlar ile güçlerini birleştiriyor. Tüm bu karmaşa havuzunun içinde insanların ihtiyaçları olan programları da bulmaları haliyle biraz zorlaşıyor.


AI Öğretmenler

Her ne kadar ChatGPT (kısa zamanda Bard AI da buna eklenecek) çoğu soruyu gayet başarılı bir şekilde cevaplasa da onunda yapabileceklerinin (şimdilik) bir sınırı var. O yüzden şimdi sizlere eğitim hayatınızda, eğitiminizi hızlandıracak ve konuları anlamanıza yardımcı olacak birkaç AI programından bahsedeceğiz. ChatGPT’yi bilmeyen,duymayan kalmamıştır herhalde, o yüzden kendisine bu listede yer vermiyoruz.


Matematik konusunda sorun yaşayan öğrencilerin problemleri anlamalarına ve çözüm sırasında kullandıkları adımlarına odaklanan StepWiseMath, matematik öğretimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Problemleri çözme sırasında kullandığınız adımlardan yola çıkarak sizi doğru yöne iterek doğru cevabı bulmanıza yardımcı olan program, aynı zamanda öğretmenlerin de fazlasıyla işine yarıyor.


Öğrencilerin genel performanslarını takip etmelerine ve hangi sorularda takıldıklarına mercek tutarak, bir sonraki derste öğretmenlerin hangi konu üzerine odaklanmaları gerektiğinin altını çiziyor.


Kod yazma ve kod dili öğrenme fazlasıyla vakit ve disiplin isteyen bir uğraş olarak bilinmekte. ChatGPT ilk çıktığında insanların bazı kodları oradan temin etmeye başlaması ile kod yazımının geleceğinin bu yöne evrileceği tahmin edilmişti. Programming Helper tam olarak bu noktada kod yazımını büyük ölçüde kolaylaştıran ve sadece buna odaklanan bir program olarak bizleri selamlıyor.

Sadece basit bir açıklama ile istediğiniz fonksiyonu oluşturabileceğiniz gibi, daha öncesinde hazırlamış olduğunuz kodları da düzeltebiliyor, HTML kod’u oluşturabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz.


Adından da anlaşılacağı üzere TutorAI bizleri eğitmek için tasarlanmış bir program. Kendisine yönelteceğimiz soruyu önce farklı modüllere bölüyor, sonrasında bu modülleri tek tek açıklayarak bizden gelecek her türlü soruyu cevaplandırabiliyor. Buna ek olarak eğer öğrendiklerimizi pekiştirmek istersek kendisinden quiz talep edebiliyor ya da örnekler vermesini isteyebiliyoruz.


Herhangi bir konuyu oldukça basit bir şekilde, sanki 5 yaşında bir çocuğa anlatır gibi anlatan bir program. Diğer LLM (Large Language Model)’lardan farklı olarak biraz daha eğlenceli bir yol izleyen programı sarkastik mod’unu aktif ederek daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.



Program bu kullanımın yanı sıra flash card, kariyer planlama, mülakat hazırlığı, cover letter hazırlama gibi fonksiyonları ile de kullanıcılarına yardımcı olabiliyor.


Yapmanız gereken yüzlerce okumanız var ancak zamanınız mı yok? Hiç endişelenmeyin Scholarcy sizin için burada. Makaleleri oldukça basit bir şekilde özetleyerek anlamanızı kolaylaştıran, bunun yanında özetler hazırlayan ve anlamanızı pekiştirecek flash card’lar hazırlayan Scholarcy makaledeki önemli noktalarında altını çizmeyi ihmal etmiyor.


Ancak bu özelliği yakın zamanda Google ve Microsoft'un çıkaracağı AI programları üzerinden de yapabileceğiz gibi duruyor.

 

Tüm bu programları kısa biri süreliğine ya da birkaç kullanımlık ücretsiz olarak deneyebilirsiniz, ancak sonrasında hepsinin talep ettiği aylık bir ödeme miktarı mevcut. Kısa zamanda Google ve Microsoft cephesinde çıkacak olan güçlü programlar rekabeti zorlaştıracağından bu tarz programlarında fiyatlandırma politikalarında büyük değişiklikler olacağı kişisel kanaatim.


Bu blog yazısının başlığını ChatpGPT, banner görselini ise DALL-E 2 ile oluşturduğumu bildirerek sonlandırıyorum.



 

Kanada’da eğitim ve kariyer hakkında daha fazla bilgi edinmek için ön değerlendirme formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz!



25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page