top of page

Kanada'daki En İyi Üniversiteler

Güncelleme tarihi: 3 Nis

Kanada'da eğitim hayatına yön vermek isteyenler için hazırladığımız bu yazımızda, ülkedeki en iyi 10 üniversiteyi sizler için derledik. Kanada'da üniversite eğitimi almayı planlayan öğrencilerin mutlaka göz atması gereken bu listemizde, birbirinden başarılı üniversiteler sıralanıyor. İşte Kanada'daki en iyi 10 üniversite:


1)University of Toronto

Toronto'nun tam olarak ortasında yer alan UofT, Kanada'nın en prestijli üniversitesi ünvanına sahiptir. Şehirde gezerken kendinizi bir anda okulun kampüsünün içinde bulabilir, eşsiz mimarisine hayran kalabilirsiniz, baştan uyaralım.


Özellikle bilim ve teknoloji alanlarında önemli bir araştırma merkezi olan üniversite, ayrıca sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanında da uzmanlaşmıştır. Dünya sıralamasında 21. sırada yer alan okul Kanada genelinde 1. sıradadır. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz!


Kanadanın En iyi Üniversitesi

2)University of British Columbia

University of British Columbia, dünya genelinde tanınan ve saygı gösterilen bir üniversitedir. Vancouver ve Okanagan kampüsleriyle bilinen UBC, geniş program yelpazesi ve uluslararası öğrencilere sunduğu eğitim kalitesiyle öne çıkıyor. Eğitimini daha ılıman bir iklimde almak isteyen ve bu yüzden Vancouver'ı seçen öğrencilerimiz için önerebileceğimiz en iyi okullardan biridir.


Kanadada Üniversite Eğitimi

Özellikle mühendislik, bilgisayar bilimleri ve işletme bölümleri ile tanınır. Ayrıca, üniversitenin sunduğu araştırma imkanları, öğrencilere pratik deneyimler kazandırır.


3)McGill University

Dünyanın en büyüleyici şehirlerinden biri olan Montreal'de bulunan üniversite, özellikle tıp alanında dünyanın en iyilerinden biri olarak bilinir.


Kanadanın En İyi Okulları

1821 yılında kurulan üniversite, Kanada'nın en eski üniversitelerinden biridir. Üniversite genel olarak, tıp ve sağlık bilimleri alanında üstün bir üne sahiptir. Ayrıca, sosyal bilimler, beşeri bilimler ve mühendislik alanlarında da uzmanlaşmıştır.


EduPathways Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

4)University of Alberta

1908 yılında kurulan üniversite, araştırma faaliyetleri ile tanınır. Edmonton'da yer alan üniversite, özellikle mükemmel tıp fakültesi, mühendislik fakültesi ve işletme fakültesi ile bilinir.

Üniversitede alacağınız eğitimin yanı sıra, Alberta eyaletinin sunduğu özel göçmenlik programları ile, mezuniyet sonrası kalıcılığınız için farklı alternatifler de edinebilirsiniz.


University of Alberta

5)McMaster University

Sağlık bilimleri alanında oldukça başarılı bir üniversitedir. Ontario eyaletinde bulunan üniversite, özellikle mükemmel mühendislik fakültesi, tıp fakültesi ve işletme fakültesi ile bilinir. Ayrıca, üniversitenin sunduğu araştırma imkanları, öğrencilere pratik deneyimler kazandırır.


Kanada Üniversiteleri

6)Universite de Montreal

1878 yılında kurulan üniversite, özellikle tıp ve mühendislik alanlarında oldukça başarılıdır. Quebec eyaletinde bulunan üniversite, Kanada'nın en büyük ve en önemli üniversitelerinden biridir.


7)University of Calgary

Mühendislik, işletme ve sağlık bilimleri gibi alanlarda öne çıkan bir üniversitedir. Aynı zamanda araştırma faaliyetleri ile de tanınır.


Ayrıca Calgary'nin yılın 333 günü güneşli olduğunu belirtmeden geçmeyelim...


Kanada Üniversite ve Kolej

8)University of Waterloo

Bilgisayar bilimleri ve mühendislik alanında oldukça başarılıdır. Ayrıca Kanada'nın en büyük araştırma üniversitelerinden biridir.


9)University of Ottawa

Kanada'nın başkenti Ottawa'da bulunan Ottawa Üniversitesi, hem yerli hem de uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği okullardan biridir. Üniversite, dünyaca ünlü araştırmaları ve akademik programlarıyla bilinir ve özellikle sosyal bilimler, tıp ve mühendislik alanlarında güçlü bir üne sahiptir.


Ayrıca, öğrencilerine yüksek öğrenim bursları, öğrenim kredileri ve çeşitli diğer finansal destek seçenekleri sunarak, eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olur.


Kanadada Üniversite Eğitimi

10)Western University (University of Western Ontario)

Western Üniversitesi, Ontario eyaletinde bulunan ve özellikle sosyal bilimler, tıp, işletme, mühendislik ve bilgisayar bilimleri alanlarında güçlü bir üne sahip olan bir başka üniversitedir. Üniversite, öğrencilere birçok eğitim fırsatı sunar ve mezunlarına yüksek istihdam oranları sağlar.


Ayrıca, öğrencilerine araştırma olanakları, staj ve işbirliği fırsatları, uluslararası öğrenci değişim programları ve çeşitli öğrenci kulüpleri gibi ekstralar sunarak, öğrencilerin kampüs hayatından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olur.


Kanada'da Üniversite ve Kolejler ile Alakalı En Çok Sorulan Sorular


Kanada'da Üniversite ve Kolej farkı nedir?

Üniversite akademik eğitime önem verirken, Kolejler mesleki ve uygulamalı bir eğitim verirler.

Kolej mi yoksa Üniversite mi okumalıyım?

Eğer akademik yönde kariyer yapmayı planlıyorsanız Üniversite sizin için daha uygun olabilir. Ancak mesleki yönden uzmanlık kazanmak istiyorsanız Kolej eğitimini tercih edebilirsiniz.

Kolejlerin ve Üniversitelerin yıllık fiyatları ne kadar?

Devlet kolejleri yıllık 15.000$-25.000$ CAD arasındadır.

Özel kolejler yıllık 5.000$CAD’dan başlar.

Üniversiteler yıllık 25.000$ CAD’in üzerindedir.

 

Kolej eğitimi sonrası kaç yıllık çalışma izni alabilirim?

1 yıllık devlet koleji eğitimi sonrası 1 yıl PGWP (Mezuniyet sonrası çalışma izni),

2 yıllık devlet koleji eğitimi sonrası 3 yıl PGWP’ye baş vurabilirsiniz.

İngilizcem yeterli değilse ne yapabilirim?

Kolej ve Üniversitelerin kendi dil programlarına katılabileceğiniz gibi, özel dil okullarına katılarak da dil eğitimi alabilirsiniz.

Kanada'da Okurken çalışma iznim olacak mı?

Kanada’da okuduğunuz süre boyunca part-time çalışma izniniz olur. Okul içinde bir iş bulursanız, orada çalıştığınız zamanlar part-time çalışma sürenize dahil değildir.

Kanada'da okurken eşim çalışabilecek mi, çocuğum eğitim alabilecek mi?

Özel kolejlerde ve devlet kolejlerinin lisans programlarında okursanız eşinize çalışma izni verilmez. Ancak yüksek lisans programlarında ve doktora sırasında eşinize çalışma izni verilir.

Kanada okulları iş bulmaya yardımcı oluyor mu?

Kolejlerin kariyer destek ofisleri, iş ve staj bulmanıza destek olurlar. Bunun dışında co-op olarak seçilen programlar da mezuniyet sonrası iş bulmanıza yardımcı olur.

Okul yurdunda mı kalmalı yoksa kiraya mı çıkmalı?

Eğer tek başınıza geliyorsanız okul yurtları özellikle ilk dönem için iyi bir seçenek olabilir. Aileniz ile gelecekseniz kiraya çıkmak daha uygun bir seçenek olacaktır.

Türkiye’den transfer kredisi yapabilir miyim?

Kanada'daki eğitim kurumları, yurtdışından gelen öğrencilerin daha önce aldıkları dersleri değerlendirir ve kendi programlarına uygun şekilde kabul eder. Derslerin saydırılması, kolej veya üniversitenin politikalarına ve programına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kanada'da vize işlemlerini nasıl halledebilirim?

İş ortağımız olan Northern Pathways ekibi ile temasa geçerek vize işlemleri ve gereklilikleri hakkında bilgi alabilir, vize başvurunuzu yapabiliriniz.

Kanada öğrenci vizesi nasıl alınır?

Kanada'da study permit dediğimiz belge, vizenin dışında verilen ve Kanada'da eğitim alabileceğinizi gösteren bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için Kanada'da eğitim almak istediğiniz kurum tarafından okula kabul edilmiş olmanız gerekiyor. Sonrasında eyaletler tarafından özel olarak verilen "Attestation Letter"' alınması gerekiyor. Bu belge federal hükümetin dışında, eyaletlerin kontrolünde olan bir belgedir. Tüm belgeleriniz tamamlandıktan sonra öğrenim iznini ve vizenize başvurabilirsiniz.


Kanada'da okumak için gerekenler nelerdir?

Öncelikle eğitim almak istediğinizi bölümü, bu bölümün gelecekteki kariyerinize etkisini ve yaşamak istediğiniz eyaleti seçmeniz gerekiyor. Bu seçimleri göz önünde bulundururken, eğer ki amacınız göçmenlik ise,  göçmenlik başvurusu sırasında alabileceğiniz puanları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Kanada'da okul başvurusu nasıl yapılır?

Bizimle iletişime geçerek tabii! Sizin durumunuza ve taleplerinize uygun okul seçimlerimiz ile Kanada'da olası en iyi eğitimi almanız en büyük önceliğimiz.

Söz konusu Kanada'da eğitim olduğunda her sorunun cevabı bu kadar kısa ve öz olmayabilir. Tüm sorularınıza yanıt almak ve Kanada'da eğitim olanaklarını öğrenmek için ön değerlendirme formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Kaynaklar; www.usnews.com/education/best-global-universities/canada

 

Eğer Kanada'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerdenseniz, doğru adrestesiniz! Yukarıda belirttiğimiz en iyi 10 üniversiteye başvurmak için doğru zamanda doğru adımları atmak oldukça önemlidir. Öğrencilerin öncelikle hangi üniversiteyi seçeceklerine karar vermeleri, üniversitenin bölümleri ve programları hakkında detaylı bilgi edinmeleri, başvuru süreçleri ve gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.


EduPathways Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

EduPathways Kanada Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı olarak sizlere, bu süreçte gerekli rehberliği ve desteği sunmak için buradayız. Bizimle iletişime geçerek Kanada'daki üniversite eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve doğru adımları atabilirsiniz. Hemen formumuzu doldurarak bize ulaşın!


213 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page