top of page

"Resume" yani özgeçmiş hakkında bilinmesi gerekenler

Güncelleme tarihi: 16 Oca


Kanada'daki okulunuzdan mezun oldunuz, co-op(staj) döneminiz başlıyor ya da eğitiminiz sırasında bir işe girerek tecrübe kazanmak istiyorsunuz. Tecrübeniz ve eğitiminiz var, başvurmak istediğiniz iş için yeterli özelliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz.


Peki özgeçmişiniz de bu özelliklere sahip mi?



Kanada özgeçmişler konusunda alışık olduğumuz düzenin dışında farklı bir yol izliyor. O yüzden iş başvurularınız sırasında özgeçmişinizin bu standartlara uygun olması, iş verenlerin gözünde oldukça önemli bir ölçüt.


Türkiye’dekinin aksine öz geçmişinizde resminiz, yaşınız, evlilik durumunuz gibi bilgilerin kesinlikle olmaması gerekiyor. Bunun sebebi; iş bulma süreçlerinde yapılan değerlendirmelerin ön yargıdan ve her türlü ayrımcı yaklaşımdan uzak olması gerektiğinden kaynaklanıyor.


Kanada'da iş aramak, kariyerinizi geliştirmek için önemli bir adımdır. Kanada iş piyasası, çeşitli sektörlerde fırsatlar sunar. Kanada'da meslek arayışınızda başarılı olabilmek için özgeçmişinizi özenle hazırlamak, iş ilanlarını takip etmek ve iş görüşmelerine hazırlıklı gitmek önemlidir.



Her başvuru için ayrı bir özgeçmiş hazırlamanız öneriliyor. Eğer özgeçmişinize ekleyebileceğiniz çok fazla iş varsa bunların sadece başvurduğunuz iş ile alakalı olanlarını eklemelisiniz. Öteki türlü özgeçmişiniz uzadıkça uzar ve bu da bizi üçüncü önemli ölçüte getiriyor:


Kısa olmalı.

Özgeçmişinizi mümkün olduğunca kısa ve öz tutmalısınız. Ortalaması genellikle 2 sayfa olarak bilinir ancak geriye dönük tecrübeleriniz ve eklemek istediğiniz önemli bilgiler var ise 3 sayfaya kadar kabul edilebilir. Bununla birlikte özgeçmişinizi kısa tutmak adına önemli detayları atlamamaya özen göstermelisiniz.


Sayfa düzenini de es geçmemek gerekir. Özgeçmişinizin görsel olarak güçlü olması, temiz ve düzenli gözükmesi, yazı karakteri ve puntoların kriterlere uygun olması, başlıklar aracılığı ile tecrübelerinizin, eğitim ve sertifikalarınızın düzenli bir biçimde sunulması gerek.


Kanada'da meslek arayışında olanlar, çeşitli sektörlerdeki iş ilanlarını inceleyerek kendilerine uygun fırsatları değerlendirebilirler. Kanada'da özellikle sağlık, bilgi teknolojileri, mühendislik ve hizmet sektörlerinde birçok iş imkanı bulunmaktadır.


 

Kanada’daki kariyerinize dair aklınızdaki bütün sorular için bizimle iletişime geçip daha fazla bilgi edinebilirsiniz!



60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page