top of page

Güçlü bir LinkedIn profili için dikkat edilmesi gerekenler

Güncelleme tarihi: 16 Oca

İş başvurularında en dikkat edilen unsurlardan biri de güçlü bir LinkedIn profiliniz olmasıdır. Sadece iş başvuruları için değil, internetteki profesyonel profilinizin de etkili olması adına LinkedIn hesabınızdaki bilgiler, bu platformu kullanış şekliniz ve kurduğunuz network oldukça önemli.



LinkedIn gibi sosyal platformlar ülkemizde olduğu gibi Kanada'da da oldukça ilgi görmekle beraber, profesyonel anlamda çoğu yöneticinin aktif olarak kullandığı bir platform olarak bilinir.


Kanada iş başvuruları sırasında LinkedIn üzerinden oluşturacağınız profil, hem kredibilitenizi hem de iş bulma şansınızı büyük oranda arttıracaktır.

 

Fotoğraf

Profilinizde kullandığınız fotoğrafın profesyonel durması çok önemli. LinkedIn her ne kadar bir sosyal medya mecrası olsa da bu konuda Instagram’daki rahatlığı göstermek mümkün olmuyor.


Özet

Burada yazan bilgilerin kısa ve öz olması, aynı zamanda iş tanımına uygun anahtar kelimeler barındırması gerekiyor. Daha önceki başarılarınız, iş tanımınız ya da kendiniz ile alakalı önemli olduğunu düşündüğünüz bilgileri bu kısma yazabilirsiniz.



Önceki iş tecrübeleriniz ve bu işlerdeki görev tanımlarınızı ve başarılarınızı kısa ve öz olacak şekilde yazmanız, profilinizi ziyaret edenlerin dikkatini çekecektir.
 


Tavsiye

Beraber çalıştığınız insanlardan “endorsement” yani tavsiye almanız profilinizi zengin gösterecek en önemli detaylardan biri. Profesyonel çevrenizden alacağınız tavsiyeler sizi ön plana çıkaracak ve kendi hakkınızda yazacaklarınızdan çok daha etkileyici olacaktır.




Aktiflik

LinkedIn hesabınızı aktif olarak kullanıyor musunuz? Cevabınız hayırsa kullanmaya başlasanız iyi olur. Profesyonel çevrenizin paylaşımlarını takip edebilir, ilgilendiğiniz gruplara katılabilir ve makale paylaşımı yapabilirsiniz. Bu hem sizi aktif gösterecek, hem de sizinle ilgilenen işe alımcıların dikkatini çekecektir.



 

Eğitim, Sertifika ve Ödül

Aldığınız eğitimi, tamamladığınız sertifika programları ve ödülleri eklemeyi sakın ama sakın atlamayın. Kanada’da, profesyonellerin aldığı sertifikalar birer uzmanlık ispatı olarak göründüğü için çok ciddi alınıyor. Aldığınız eğitimin yanı sıra tamamladığınız sertifika programları sizin bu alanda ne kadar çok bilgi sahibi ve öğrenmeye açık olduğunuzu gösteren en önemli faktörlerden biri.



Bağlantılar

LinkedIn’den eklediğiniz kişiler ve bu kişiler ile olan etkileşiminiz çok önemli. LinkedIn profesyonel bir sosyal mecra olduğunu unutmayın! Ne kadar fazla kişi ile etkileşimde olursanız, o kadar fazla imkan ile karşılaşabilirsiniz.


 

Güçlü bir LinkedIn profili ve daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz!



61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Co-op Nedir?

bottom of page