top of page

Kanada’da Dil Eğitimi

Güncelleme tarihi: 16 Oca

Kanada’ya gelmek isteyen hemen hemen herkesin sorduğu ortak soru; “Dilim yeterli olacak mı?”. Kolej ve üniversiteler Kanada’ya gelen uluslararası öğrencilerden belirli bir İngilizce yeterlilik derecesi görmeyi şart koşuyor.


Bu aşamada bazı öğrenciler bu eğitimi Türkiye’den alarak hazırlıklı gelmeyi tercih ederken bazıları Kanada’da eğitim alarak konuşma becerilerini de geliştirmeyi tercih ediyor. Bu yazımızda sizlere dil eğitimi konusunda nasıl adımlar atabileceğinizden bahsedeceğiz.


Kanada'da Dil Eğitimi Nasıl?

Tercihiniz dil eğitimini Kanada’da almaktan yana olabilir. Yabancı bir dili öğrenmenin en kesin ve kolay yolu, kelimenin tam anlamıyla kendini o dile maruz bırakmaktan geçer. Günlük hayatın her noktasında İngilizce kullanmak zorunda kalacağınızdan kendinize olan güveniniz yükselecek, hangi durumlarda hangi cevaplar vereceğiniz kesinleşecek ve genel anlamda konuşurken rahat olmanızı sağlayacaktır.


Kanadada İngilizce

Tüm bunların dışında Kanada’da alacağınız dil eğitimi sırasında tanışacağınız sınıf arkadaşlarınızla olan iletişiminiz bunun en büyük artılarından biri. Ayrıca unutmayın, Kanada dünyanın en fazla farklı kültür içeren ülkelerinden biri, bu yüzden dil konusunda “konuşamama” gibi bir çekinceniz olmasın, herkes bu konuda fazlasıyla anlayışlı.


 

Tuğsel Akyol'un "Kanada’da Kolej ve Üniversite Başarısı için 35 İpucu" adlı kitabından dil seviyesi ile alakalı olan kesit bu konuya çok güzel deyiniyor;


İngilizce bilgisi Kanada’daki akademik başarınız için hiç şüphesiz çok önemli. Eğer İngilizce bilginiz yeterli değilse; dersleri anlamak, sınıf içi tartışmalara katılmak, ödevleri yapmak sizin için çok zor olacaktır. En iyisi bu konuda sağlam bir altyapı oluşturup okula başlamak.

 

Kanada'da İngilizce Seviyeniz


Biz Türklerin çok kullandığı bir klişe vardır: “Gramerim çok iyi ama konuşamıyorum.” Eğitim sistemimizin bize bir hediyesi olsa gerek; genelde zamanları, dilbilgisi kurallarını, vb. iyi biliriz ama iş konuşmaya gelince bu alanda sağlam bir eğitimimiz ve pratiğimiz olmadığı için bildiklerimizi konuşmaya dökemeyiz, gerekli kelimeleri hatırlayamayız.


Diğer taraftan Kanada'daki okulların İngilizce beklentisini karşılamış ve kabul edilmişseniz büyük ihtimalle sandığınızdan çok daha iyi durumdasınız, ama elbette bu hiç zorlanmayacağınız anlamına gelmiyor.


Kanadalılar bu konuda çok yardımsever ve destekçiler. Eğer sizin konuşurken zorlandığınızı fark ederlerse sizi sabırla beklerler, hatta doğru kelimeleri seçmenize yardımcı olurlar. Bu kesinlikle Kanadalıların güzelliği, ben şahsen böyle bir şeyi Amerika’da hiç tecrübe etmedim.


Önerim, hem akademik başarı hem de sosyal hayatta kendinizi daha iyi ifade edebilmek günlük pratiğin yanı sıra kısa süreler için de olsa düzenli olarak İngilizce çalışmanız, bol dinleme yapmanız (podcast, dizi, vb.) ve hata yapmaktan korkmadan konuşmanız. Bu şekilde zaman içinde dil yeterliliğinizin geliştiğini göreceksiniz.


Kurumlar

Kanada dil eğitimi açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Kolej ve üniversitelerin büyük bir çoğunluğu, gelen uluslararası öğrencilere kendi bünyelerinde dil eğitimi verebiliyor.


Bunlar dışında ILAC, EC, Hansa gibi dil okulları aracılığı ile eğitiminizi pekiştirerek öğrenim kalitenizi de arttırabilirsiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz okulun anlaşmalı olduğu dil kurslarını bilmekte de fayda var, bu sayede kabul aldığınız bölüme direkt olarak geçiş yapabilirsiniz.


Kanada ILAC Eğitimi

Eğer bu eğitimi Türkiye’den alarak Kanada’ya hazırlıklı bir şekilde gelmeyi tercih ediyorsanız, dil okullarının sunduğu online programlar ile dil eğitiminizi Türkiye’deyken tamamlayıp Kanada’daki üniversite veya kolej programınıza hemen başlayabilirsiniz.


 

Kanada’da dil eğitimi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları bizimle iletişime geçerek cevaplandırabilirsiniz!



59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Co-op Nedir?

bottom of page